E-mail Zapytanie

Inteligentne rozwiązania domowe w centrum uwagi gości targowych: DewertOkin udanie prezentuje się na interzum

• Duże zainteresowanie sterowaniem głosowym OKIN Commander
  • Zyskujący na znaczeniu trend ergonomii pozostaje głównym tematem w obszarze office
  • Pozytywne komentarze użytkowników nowych systemów napędowych

Kirchlengern/Köln, 31 maja 2019 – tłum odwiedzających, liczne zapytania projektowe i pozytywne komentarze do nowości produktowych: DewertOkin GmbH podsumowuje udany udział w tegorocznych targach interzum. Podczas czterech targowych dni zwróciliśmy szczególną uwagę na nasze rozwiązanie z dziedziny inteligentnych domów OKIN Commander do sterowania łóżkami i meblami do siedzenia z wykorzystaniem poleceń głosowych. Liczne zapytania na ich temat uwidoczniły wzrost zainteresowania łączeniem w sieci mebli wypoczynkowych. Jednocześnie w dużej popularności kolumn podnośnych OKIN DD11S i DD21S widać rosnące zapotrzebowanie na ergonomię w środowisku pracy.

„Cyfryzacja, poprzez inteligentne produkty, dotarła do mieszkań. Dzięki OKIN Commander DewertOkin robi kolejny krok, wyposażając regulowane silnikowo meble w sterowanie głosowe, tym samym uzyskując istotne korzyści w obszarze wygody klientów”, mówi Martin Voss, członek Global Product Managment for Seating, Bedding and Medical. W kontekście rosnącej popularności tej formy obsługi, OKIN Commander pozwala na regulację łóżek i mebli do siedzenia z użyciem Amazon Echo albo Echo Dot. Jest do możliwe dzięki płynnemu połączeniu oprogramowania Alexa z produktami OKIN. Po intuicyjnej konfiguracji w aplikacji system zareaguje na indywidualne polecenia głosowe, dbając o maksymalny komfort. Dzięki najnowocześniejszej architekturze OKIN Commander zapewniona jest możliwość podłączania istniejących i przyszłych systemów.

Biurka o regulowanej wysokości ciągle w rynkowym natarciu
W obszarze Office OKIN zaprezentował w tym roku nową generację renomowanych kolumn podnośnych do stołów biurowych o regulowanej wysokości, DD11S i DD21S. „Tendencja do ergonomicznego kształtowania pracy w biurze jest stała. Coraz więcej pracodawców stawia na zdrowe wyposażenie swoich firm – zwłaszcza inwestując w biurka o regulowanej wysokości. Kluczową rolę ma tu technika napędowa”, podkreśla Patrik Nilsson, Sales Director for Office in Europe. Odpowiednio wysoki jest popyt na wydajne elementy tych stołów.

Systemy DD11S i DD21S opierają się na uznawanej technologii kolumn podnośnych z najwyższej półki ID21 z opatentowanym systemem ślizgowym OKIN. Dzięki zwiększeniu grubości profilu DD11S i DD21S charakteryzują się wysoką nośnością przy niemal bezgłośnym napędzie i doskonale nadają się do wydajnych systemów desktopowych. Kolumny podnośne OKIN świetnie integrują się z wymagającymi stanowiskami roboczymi bez wzmocnień poprzecznych i dodatkowo są zoptymalizowane w oparciu o wszystkie, obowiązujące na całym świecie normy, np. BIFMA, DIN EN 527 i DIN FB.

Nowe napędy wysoko oceniane przez odwiedzających

Wśród nowości w sektorze Bedding, obok napędu podwójnego OKIMAT 4 IPS o wysokiej sile nacisku, możemy znaleźć również zintegrowane rozwiązanie systemowe na bazie OKIMAT 4. Jest ono skierowane do producentów mebli, którzy projektują swoje wyroby bez dodatkowych sterowników. Rozwiązanie to wyróżnia się dodatkowymi cechami, takimi jak między innymi porty wielofunkcyjne, łączność bluetooth oraz funkcja pamięci.

W segmencie Seating nowy napęd pojedynczy Microdrive 3 w metalowej obudowie przekonał do siebie gości targowych jeszcze większym komfortem. Wyjątkowo kompaktowa konstrukcja i niewielki wymiar montażowy oznaczają maksimum swobody w projektowaniu. Dzięki obrotowej głowicy rozwidlonej przekładni montaż może być bardzo różnorodny.

Więcej informacji: www.dewertokin.com