OKIN prezentuje nową linię projektową segmentu Seating na targach interzum 2023

• Ta linia projektowa obejmuje rozwiązania napędowe i systemowe do mebli do siedzenia
  • Mocne napędy i kompletne systemy do łóżek
  • Rozwiązania dla segmentu Office, dla wydajnej i przyjaznej dla zdrowia pracy

Kolonia/Kirchlengern, 14. Marzec 2023 – Elektrycznie regulowane, komfortowe meble do siedzenia, spełniające najwyższe standardy wizualne: DewertOkin GmbH przedstawia najnowszą linię projektową segmentu Seating na targach interzum. Łączy ona komfort i świeży design w produkty zwiększające atrakcyjność środowiska zamieszkania. Poza tym specjalista w technice napędowej i systemowej zaprezentuje w dniach 9‑12 maja w Kolonii również OKIN Bed Mechanism - kompletny system do regulowanych łóżek skrzyniowo-sprężynowych i kontynentalnych. Targową ofertę w segmencie Office uzupełniają wydajne kolumny podnośne i kompaktowe sterowniki.

„Nie tylko homeoffice jest trendem ubiegłych lat – od czasu pandemii rośnie również zapotrzebowanie na atrakcyjne otoczenie", twierdzi Jörg Lehnen, menedżer sektora Seating. Na targach interzum 2023 prezentuje OKIN swoją nową linię projektową dla segmentu Seating. Na pierwszym planie znajduje się wygoda i estetyka:  Regulowane elektrycznie meble spełniają najwyższe standardy wizualne i płynnie wtapiają się w nowoczesne otoczenie.

W ramach swej linii projektowej OKIN przedstawia na targach interzum okucia Metal-to-floor, Wood-to-floor, podnośniki oraz fotele relaksacyjne, takie jak Relax Chair 3031D. Jest on nie tylko solidny i trwały, ale cechuje się również wyjątkowo delikatnym ruchem. OKIN oferuje również odpowiedni, pasujący do okuć osprzęt, taki jak zagłówek i podparcie lędźwiowe.

Okucia Relax charakteryzują się typową dla firmy DewertOkin jakością: wysokiej jakości wykonaniem, solidnością i niezawodnością. Dzięki nowatorskim rozwiązaniom systemowym DewertOkin oferuje „one stop shopping”, który niesie z sobą liczne korzyści. Ponieważ niezależnie od tego, czy jest to fotel wypoczynkowy do domu, czy wymagające fotele kinowe - DewertOkin dostarcza napędy, sterowniki, elementy obsługowe i technologię okuć - wszystko od jednego dostawcy.

Mocne rozwiązania dla segmentu Bedding

W postaci OKIN Bed Mechanism (OBM) prezentuje OKIN doskonały, kompletny system z okuciem i zestawem napędowym do regulowanych łóżek skrzyniowo-sprężynowych i kontynentalnych. Dzięki optymalnej kompatybilności między okuciem i systemem napędowym zapewniona jest maksymalna wydajność i długa żywotność. Jest tak elastyczny, że w przyszłości może być również stosowany do stelażu z listew i systemów amortyzowania. Liczne opcje osprzętu takie jak napędy, zasilacz sieciowy, ładowarka USB, silnik do masażu i listwa świetlna LED można zestawiać indywidualnie.

Zwłaszcza Okimat4+2-EPS-RF-BT-Memory-Massage jako wydajny napęd podwójny dla klientów oczekujących najwyższej jakości, znacznie zwiększa komfort użytkowników. W sumie sterować można czterema napędami z funkcjami pamięci i synchronizacji, a także podłączyć silniki masujące i inne akcesoria.

Zdrowa praca – czy to w domu, czy w biurze

Także ergonomia pracy przy biurku to priorytet na targach interzum. Z portfolio wydajnych komponentów dla segmentu Office firma OKIN prezentuje w ramach systemu stołowego DS2 trzyczęściowe kolumny podnośne typu DD471.3 w połączeniu z elastycznym w zastosowaniu sterownikiem DB02 ze zoptymalizowaną detekcją kolizji. Obsługa odbywa się poprzez możliwego do zintegrowania pilota dotykowego DH02.01. W prezentowanym rozwiązaniu zastosowane są również elementy ramy i nogi stołów z systemu modułowego OKIN. Zmienna rama biurka dla różnych szerokości blatu, z bezstopniową regulacją.

Produkty spełniają wszystkie wymagania norm EN 527 i DIN FB 147 zarówno na poziomie komponentów, jak i systemów, dlatego szczególnie nadają się do konstruowania certyfikowanych systemów stołowych.

„DewertOkin nie tylko produkuje pojedyncze, wysokiej jakości komponenty, ale także rozwinął się jako producent systemów. Naszym klientom oferujemy wybór optymalnie dopasowanych do siebie elementów systemowych“, wyjaśnia Dirk Flören, dyrektor zarządzający. Na targach firma oferuje możliwość zapoznania się z bliska z tymi rozwiązaniami i ich wypróbowania. „Targi interzum odbędą się ponownie stacjonarnie i cieszymy się na osobistą wymianę zdań oraz liczne fachowe dyskusje z naszymi gośćmi“, podkreśla Flören.

OKIN prezentuje się na targach  interzum 2023 na stoisku 7.1B50.

Dalsze informacje pod: www.dewertokin.com